Min drøm

Tomaso Albinoi født 8.juni 1671 død 17. januar 1751 i Italien, har komponeret den kendte Adagio G mol. Første gang jeg hørte den, var ved mindekoncerten for den berømte dirigent Herbert von Karajans død i 1989. Adagioen berørte mig dybt og har gjort det siden. Jeg har i tidens løb hørt adagioen udført for orgel og trompet – og det er her, at min drøm begyndte. Jeg ville gerne slutte min musikalske virke med min dejlige guldtrompet igennem 50 år, ved at spille Adagioen sammen med min musikalske ven siden 1970 på LMH, Poul Lykke Nielsen, der indtil 1. oktober er ansat som organist ved Sct. Nicolaj kirke i Rønne, herefter går han går på pension. Kirkens orgel er på ikke mindre end 51 stemmer.

Poul sagde ja til, at vi kunne indspille Adagioen 8. september 2014 og jeg gik derefter igang med at øve mig med guldtrompeten og nedskrive noderne i en passende tonehøjde for mig. Jeg fik en aftale med Peter Sonne Larsen fra IM-radio på Bornholm, som gerne ville være behjælpelig med at optage indspilningen.
Det har efterfølgende være nødvendig at klippe nogle steder i optagelsen, da min udholdenhed selvfølgelig havde visse naturlige begrænsninger.

MEN min drøm gik i opfyldelse!! Guldtrompetens sidste toner fra min hånd, blev virkeliggjort i et stort kirkerum, med et stort orgel og en organist, jeg har haft rigtig gode musikalske stunder sammen med.

Her er 2 filtyper 1) Adagio.wav 2) Adagio.mp3. Filerne kan kopieres til computeren ved at højre klikke og gem link som. Kan også afspilles i Windows Media Player.

Adagio.wav Optagelse fra Sct. Nicolaj Kirke i Rønne d.8. september 2014

Adagio.mp3 Optagelse fra Sct. Nicolaj Kirke i Rønne d.8. september 2014

Poul.MOV Organist Poul Lykke spiller 3 minutter til ære for fotografen!!

4 billeder fra dagen:

Sct. Nicolaj Kirke, Rønne

Sct. Nicolaj Kirke, Rønne

trompetisten og organisten

trompetisten og organisten

organisten med de 51 stemmer

organisten med de 51 stemmer

Peter sørger for en god lydoptagelse

Peter sørger for en god lydoptagelse

Skriv et svar