Musik

Trompetisten Gunnar Larsen – foto 1970

 

 Musikken er mit liv

Jeg begyndte i 1960 som 12 årig at spille trompet hos min kusine Inger´s mand musiker Ove Jensen, der var militærmusiker i Haderslev.

Jeg havde talent for at spille trompet, men det kneb meget med at få øvet.

Efter 3 år oprettede Luthersk Mission et hornorkester i Haderslev (1963), hvor jeg så spillede med – og det hjalp! Jeg fik lyst til at dygtiggøre mig. I nogle år spillede jeg også med i Luftmeldekorpset i Kolding.

I  efteråret 1967 -19 år gammel, så jeg et opslag om en konkurrence som trompetist ved Fynske Livregiments musikkorps i Odense. Den søgte jeg som en udfordring. Jeg begyndte at opøve både Hummel og Haydns trompetkoncerter og tog afsted. Der var ialt 13 ansøgere, så overraskelsen var meget stor, da jeg vandt trompetkonkurrence og fik stillingen som trompetist. At være militærmusiker var dog mere krævende end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg havde slet ikke træning nok i nodelæsning fra bladet til de mange forskellige koncerter og musikstykker, jeg blev præsenteret for. Så efter endt prøvetid i maj 1968, fik jeg det gode tilbud om at spille med som menig musiker frem til 31.dec. 1969, hvilket gav mig en fantastisk rutine og sikkerhed i trompetspillet. I foråret 1970 søgte jeg derfor ind på musikkonservatoriet i Århus og blev optaget. Jeg var på det tidspunkt på LMH´s bibelskole i  Hillerød, hvilket nok kom til at påvirke min beslutning om at sige nej tak til optagelsen og musikvejen som levebrød og helt skifte livsvej til diakon og socialpædagog. Musikken har dog altid været en integreret del af mit arbejde på mange forskellige måder.

Guldtrompeten har været min trofaste følgesvend igennem livet – den er  nu kommet på retræte. I næsten 40 år har jeg været solist på amatørplan med utallige optræden i mange forskellige kirker og i mange forskellige sammenhænge. I 1979 indspillede jeg et musikbånd fra Norea sammen med organist Poul Lykke Nielsen. Musikken er fortsat en vigtig del af mit liv!

Nu takker alle Gud Lynordan 542 – 1979.
Trompet: Gunnar Larsen
Orgel: Poul Lykke Nielsen

1. Jesus bleibet mine Freude (J.S.Bach -arr.: Georg Fjelrad)

2. Salme 92. Det er en kostelig ting ( Gunnar Wennerberg)

3. Lovsynger Herren (Th.Aagaard – aar.: Poul Lykke Nielsen)

4. Jeg har hørt om et underfuldt land (J.P.Webster – arr.: Poul Lykke Nielsen)

5. At være din (Thorleif Hol-Glad – arr.: Poul Lykke Nielsen)

6. Nu takker alle Gud (J.S.Bach -arr.: Georg Fjelrad)

7. Lovsang (J.S.Bach)

8. Salme 24 (Peter Møller)

9. Hellig,Hellig, Hellig (J.B. Dykes – arr.: Poul Lykke Nielsen)

10. O, Lord, what a Morning (Negro Spiritual – arr.: O.J.Thomas)

11. Den Store hvide flok (Norsk folkemelodi – harmonisering af Edvard Grieg – arr.: Gunnar Larsen)

12. Vær Priset, Jesus Krist, Guds lam((J.Ellor/W.Shrubsole arr.:Th. Evald)